E-LEARNING


"A jó tanítás interaktív, egyénileg vonja be a gyereket a folyamatba,
s minden érzékre hat, vagyis megfelel a gyerek személyiségének." /Malcolm Gladwell/

A Wikipédia szerint: az e-learning számítógépes (intra- vagy internet) hálózaton elérhető, nyitott képzési forma, egyúttal olyan egységes képzési keretrendszer is, amely tér- és időbeli korlátoktól függetlenül biztosítja a tanuló számára

 • a tanítási-tanulási folyamat hatékony megszervezését,
 • a tanulási módszerek birtokában a tananyagot,
 • a tutor-tanuló kommunikációt,
 • a számítógépes interaktív oktatószoftvert


 • Bár az e-learning szót nagyon gyakran halljuk és használjuk manapság, az eLearning jelentését, az e-learning fogalmát mégsem könnyű röviden megfogalmazni. Már a helyesírása is gondot okozhat, mert találkozhatunk kötőjeles (e-learning) és egybeírt alakkal is (eLearning)...Talán a számítógépes tevékenységgel támogatott tanulási lehetőség megfogalmazás a legtalálóbb.


  Honlapunk tesz egy kísérletet arra, hogy összegyűjtse, és közkinccsé tegye azokat a "kincseket", mellyel gyermekeinket játékos formában a tanulásra ösztönözzük, illetve a csihipuhi, verekedős játékok helyett a számítógép helyesebb használatára bírjuk. Az anyag folyamatosan bővülni fog.

  A linkek más oldalakra mutatnak. A készítők és az oldaltulajdonosok engedélyével kerültek iskolánk honlapjára. Néhány esetben igénylik speciális szoftverek feltelepítését vagy kicsomagolást. Ezt külön megjelölöm.


  Köszönetnyilvánítások:
  Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon pedagógusainak, az általuk készített anyagokért.