Kiváló eredmények a sportmászásban!


Kiváló eredmények a sportmászásban!


A Darvas Szabadidő és Diáksport Egyesület ismét sikeres évet zárt a 2009-es Sportmászó Magyar Bajnoki évben is!
Egy igen nehéz és megterhelő versenysorozat végén december 12.én Veszprémben az év utolsó versenyén a kiskunfélegyházi gyerekek ismét megmutatták, hogy amikor megjelennek egy versenyen komolyan kell számolni azzal hogy mire képesek és itt hirdették ki az éveseredményeket! A sportmászás egy igen bonyolult, és nagy felkészülést igénylő sportág. A versenyek általában két naposak, nagy távolságokra kell utazniuk a szülőknek és gyerekeknek, ami gyakran több száz kilométert jelent. Kifogástalan fizikai és mentális állapotban lehet csak komoly eredményeket elérni!
A Darvas SZDSE fiataljai minden alkalommal maximális teljesítményt nyújtottak és ebben az évben több külföldi versenyen is megmutatták mire képesek!
Az osztrák bajnokság több fordulóján, az imszti Nemzetközi versenyen és Szerbiában is versenyeztek,.és mindig dobogós helyen végeztek!
Fábián József vezetésével a fiatal versenyzők az egyesületek között a III. helyet szerezték meg a bajnoki szezonban., A Darvas neve sportmászók körében jól cseng!
Az évekre visszanyúló Darvas Kupa Nemzetközi Sportmászó verseny, már a Szlovén Szerb Osztrák és Cseh fiatalok számára is komoly kihívást jelent! Ez a ki alföldi egyesület munkájával kivívta, hogy már ötödik alkalommal rendezheti meg Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetet Sportmászó Diákolimpia Országos Döntőjét ! A különböző versenyágak más- más felkészülést igényel ezért jelentős a gyerekek teljesítménye!
Kiemelkedik Simon Gergely, aki a serdülők között Magyar Bajnok a nehézségi mászásban II.. a boulder mászásban, és III. a gyorsmászásban, így Összetett Magyar Bajnok !
Bense Orsolya- serdülő A kategória N. II: B. II: Gy.II: Összetett II.
Simon Fanni -serdülő B. katagória N.III: Gy.II:.B.IV: Összetett III.
Kósa Endre -serdülő A. kategória N.V.: Gy.III.: B.IV.: Összetett IV.
Molnár Eszter-gyermek kategória N.IV.:Gy.IV:.Összetett IV.
A Szél Csaba,Szél Dömötör,Szél Boróka ikrek nagyon sok sérüléssel küzdöttek igy az összetett VIII.VII. és, V. helyet érték el. Megjegyzendő a sérüléseik sohasem a sportmászásból adódtak!
Mivel a gyerekek körében jó néhány tehetség található így bizakodva nézünk a 2010-es év elé!