2008-2009.


Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a sportmászó Diákolimpia Országos Döntője, melynek a Darvas József Általános Iskola adott otthont. Immáron harmadik alkalommal kapta meg a rendezés jogát az iskola és a szabadidős diák sportegyesület, ami ékes bizonysága, hogy a sportágban országos szinten is méltán elismert a Darvas tériek tevékenysége.

Az előzetesen benevezett 155 fős nevezés után 132 fiatal érkezett meg a különböző korcsoportokban a verseny helyszínére. A jól felkészült és tapasztalt rendező gárdára nem kis feladat hárult, hiszen 340 mászást kellett lebonyolítaniuk. Sokszoros országos bajnokok, válogatott sportolók mellett kezdő fiatalok is jelen voltak, ami biztató a jövőt illetően. A félegyházi diákok fantasztikus teljesítményt nyújtottak.

Molnár Eszter az I. korcsoportban ezüst érmet szerzett, Simon Gergely a III. korcsoportban bronzérmes, Simon Fanni az V. korcsoportban bronzérmes, Tóth Attila az V. korcsoportban bronzérmes, Mocza Eszter a VI. korcsoportban az ötödik helyen végzett, Dobos Eszter Zsófi a VI. korcsoportban hatodik lett.

Rajtuk kívül még hat félegyházi állt rajthoz az országos döntőn és tisztes helytállással képviselték városukat és iskolájukat. A rendezőgárda hibátlanul és gördülékenyen végezte a munkáját, s ennek köszönhetően este hat órára már az ünnepélyes eredményhirdetés is véget ért, a résztvevők megelégedve utazhattak haza.

A rendezők úgy érezték, hogy a városi segítség és érdeklődés sajnálatos módon jelentős mértékben elmaradt a fiatalok országos vetélkedésének színvonalától.